Om os

Historien om Vin og Historier

Firmaet Vin og Historier er født i 2018, men historien går mere end tyve år tilbage.

Header

I 1999 var vi på vej til Østrig og overnattede ganske tilfældigt på en campingplads i Bayern.

Navnet Katzenkopf, vakte interesse. 
Kattehovedcamping…..en god start på en historie.
En historie om hvorfor det netop blev vine fra Franken, der blev startskuddet til vores vin-ferier de næste mange år.

Efter første besøg i den smukke lille by Sommerach har vi været tilbage mere end 20 gange. 

Vores vine fra Franken importeres fra to forskellige gårde. Weingut Streng og Weingut Zang.

Der er meget dejlig vin i byen Sommerach, men disse er valgt fordi det er dem, vi er vendt tilbage til, igen og igen.

Begge gårde er familiedrevet og det har været en fornøjelse, at følge dem gennem årene. Vi har set børnene vokse op, set forældrene træde tilbage og set de voksne børn tage over og sætte deres eget præg på både vinen og gården.

Hos Weingut Streng  er vinen økologisk og fremstilles af brødrene Karl og Josef. Hvor den ene har specialiseret sig i marken og den anden i kælderen. Vi har gennem årene fået forklaret processen mange gange og det er rart, at drikke vin man næsten har fulgt fra mark til flaske.

Hos Weingut Zang er det Georg, der styrer både mark og kælder. Han har de seneste år lavet en grundig renovering og byder nu velkommen i smukke moderne omgivelser. Også han er gavmild med både smagsprøver og forklaringer om vinen.

I 2004 gik ferien endnu en gang til Østrig, i den lille by Bruck, tæt på Zell am see. Her kommer vi for at vandre. En aften på en lokal restaurant blev vi præsenteret for en rødvin fra området ved Neusiedlersee. Den smagte skønt og vi besluttede straks at besøge vingården på vores næste ferie. Vinen hed Selection rot og optræder stadig på vores vinliste.

Weingut Walther Kroiss besøgte vi første gang i sommeren 2005. Her mødte vi Walter og Katharina. Vi fortalte dem historien om deres vin, som vi havde smagt 500 km derfra, og som havde ført os til deres gård i Illmitz.

Andi Kroiss

Andi er Walther og Katharinas barnebarn. Han er opvokset på sine forældres vingård i Wien. I 2014 flyttede han til Illmitz og overtog ansvaret for vingården. Bedsteforældrene er stadig meget aktive og vi nyder godt af deres gæstfrihed og gode selskab når vi er på vores årlige vintur.

Vi er eneforhandler af Kroiss vin i Danmark og har nu et tæt samarbejde med Andi.

Vores interesse for vin har aldrig ført til et indgående kendskab til det mere tekniske og faktuelle, det vil vi overlade til andre. 

Vi interesserer os for naturen, området, menneskene og de relationer man kan opbygge, fordi man er betaget af vinens verden.

Derfor kombinere vi meget tit vores rejser med et besøg i et vinområde. Her er ofte gode spisesteder, hyggelige vingårde og rig mulighed for at vandre. Vi møder mennesker der er meget passioneret omkring det de laver og gerne fortæller om det. På den måde kan vi tale med de lokale og både blive klogere på deres land, deres sprog og deres kultur.